Un espai per a connectar amb tu

La feina, la família, el ritme de cada dia, els embussos, les presses … 

Segur que en algun moment t’has plantejat parar, trencar amb la inèrcia del dia a dia i desconnectar del soroll per veure-ho tot des d’una altra perspectiva i connectar de nou amb el que és realment important per a tu. El que passa és que no saps de quina manera, ni en quin moment fer-ho.

Descansar no sempre és estar sense fer res, de vegades és fer allò que ens aporta serenitat i acosta a la calma.

Que farem

Calmarem la ment a través de la pràctica de la meditació, despertarem el cos amb moviments conscients, tindrem sessions guiades de ioga per a tots els nivells i practicarem el silenci en un entorn en contacte amb la natura.

També hi haurà temps relaxat per a estar amb un mateix o amb els altres, per passejar o descansar…el que et vingui més de gust.

Un cap de setmana lluny de les teves obligacions quotidianes i el soroll, en un entorn natural i tranquil. On tot està pensat perquè només t’ocupis de tu i descobreixis com et sents quan no tens pressa i t’atures. Un temps per a tu.

Què t'enduràs a casa

 • Eines per a poder desconnectar a la teva vida quotidiana
 • Podràs gestionar millor les teves emocions, els teus pensaments … això t’ajudarà a no caure en situacions d’estrès.
 • T’adonaràs de què és el que et genera més estrès i probablement optis per introduir algun canvi en la teva vida que t’ajudarà a estar més tranquil / a
 • Podràs gaudir més de la teva vida, perquè tindràs els ulls més oberts
 • També et sentiràs més agraït amb tot allò que tens.
 • Miraràs les circumstàncies de la teva vida des d’un altre punt de vista i potser puguis prendre algunes decisions que et beneficiïn.
 • Segurament dormiràs millor, perquè ja sabràs com fer-ho.
 • Aprendràs a meditar
 • Aprendràs pràctiques de ioga molt senzilles que podràs aplicar a casa sense dificultat.
 • També t’emportaràs la sensació d’haver desconnectat i descansat. Sentiràs que has carregat piles.
 • Noves relacions: compartiràs el retir amb d’altres persones amb les que connectaràs.

En definitiva, no només notaràs els efectes de trencar la rutina, de tenir cura de tu i de descansar ... també et quedaràs amb unes estratègies que et seran molt útils en la teva vida quotidiana.

Activitats

Practicarem Mindfulness, que es tradueix com Consciència Plena.  És un entrenament de la ment que requereix de 3 habilitats clau. D’una banda, hi ha la INTENCIÓ d’estar presents, posant ATENCIÓ. Un altre aspecte important és l’ACTITUD: es diu que hem de ser AMABLES cap a nosaltres mateixos, a les nostres circumstàncies i la nostra vida. Però la clau està en la PRÀCTICA : experimentant la calma que aporta l’entrenament de Mindfulness. En aquest retir  coneixeràs amb més profunditat què és i per a què serveix. I veuràs que té molt de sentit, perquè aporta una tècniques molt senzilles que són molt útils per  afrontar situacions difícils en les que potser tu et trobis. 

Meditació. Començarem pels fonaments de la meditació, revisant la importància que té la postura, la respiració i el control de la ment. La Meditació és una pràctica que actualment està en el centre de nombrosos estudis que constaten els beneficis que aporta. A nivell físic disminueix els nivells d’estrès, millora del sistema immunològic, disminueix el dolor, etc. A més, aguditza l’atenció i la memòria. També s’ha aconseguit relacionar la meditació amb un grau de major felicitat. Tindrem l’oportunitat de practicar en diferents moments al llarg del cap de setmana, de manera que  podràs experimentar per tu mateix/a alguns dels beneficis de la meditació.

Ioga. És una pràctica que connecta el cos i la ment i afavoreix l’equilibri, integrant el moviment amb la respiració. La seva pràctica promou canvis en la salut tant física com mental: ajuda a reduir l’estrès, millora la concentració, ajuda a dormir … Al Retir tindràs l’oportunitat de provar dos tipus de ioga: Hatha Ioga: integra postures físiques (asanes), exercicis respiratoris (pranayames) i un treball o consciència interior a la qual s’arriba a través de la relaxació i la meditació. Yin Ioga:  es practiquen postures mantingudes durant un temps, amb el que s’aconsegueix reduir la tensió, ansietat i estrès. No cal que tinguis experiència prèvia per participar en aquesta activitat.

Practicarem el silenci. Vivim enmig d’un soroll constant, tant fora com dins de la nostra ment i els estudis científics comencen a afirmar que aquesta condició s’associa amb estrès, ansietat i hipertensió arterial. Segur que en alguna ocasió has desitjat trobar un moment per sortir de tant soroll i gaudir del silenci, en aquest Retir tindràs l’oportunitat de fer-ho.  També estan demostrats els beneficis que aporta: descansa la ment, augmenta la concentració, incrementa els sentits, intensifica les experiències, redueix l’estrès, augmenta la sensació de calma. 

Caminarem. L’entorn on estarem ofereix l’oportunitat de donar passejos, però una de les activitats que  practicarem és CAMINAR AMB ATENCIÓ PLENA. L’objectiu és doble: posar tota la nostra atenció en una activitat que habitualment realitzem sense pensar (forma part de l’entrenament) i notar les sensacions del nostre cos quan ho fem. 

Compartirem. En el Retir et trobaràs amb persones que han viscut o estan vivint el mateix que tu i que , també vindran a aprendre estratègies per mantenir el seu benestar. Tindrem moments per compartir les nostres experiències.  Junts aprendrem a créixer.

Totes les activitats estan pensades perquè puguis experimentar els seus beneficis: disminuir la sensació d'estrès i les tensions del teu cos i augmentar la teva equilibri mental i calma. En definitiva, per incrementar el teu Benestar

On ho farem

En un lloc molt especial: Can Julià. És una casa situada a Sant Esteve de Sesrovires, a 26 quilòmetres de Barcelona i envoltada de vinyes i boscos, amb Montserrat al fons, que els seus propietaris defineixen com un lloc per a accions creatives.

Ofereix un menú saludable: cuina mediterrània, natural, ovo-lacto-vegetariana, casolana, creativa, fresca i moderna. També cofee-break per als moments de descans.

La casa disposa de 13 habitacions compartides, molt càlides a més de sales per a les activitats i àrees de descans.

Disposa de Wi-Fi i aparcament.

Si voleu saber més, podeu visitar la seva pàgina web a: www.canjulia.org

Com arribar

Si tens alguna dificultat per arribar no et preocupis, trobarem la manera d’ajudar-te!

Horari

Aquest és l’horari que seguirem durant el cap de setmana. Naturalment, és recomanable seguir-lo, però ets lliure de decidir si en algun moment prefereixes una estona per a tu i prescindir d’alguna activitat.

Qui som

Rosa Torras. Diplomada en Naturopatia, Homeopatia, Fitoteràpia, Dietètica i Nutrició per l’Institut Hailpraktiker. També s’ha format en Intel.ligència emocional i coaching. 

És Instructora Acreditada de Mindfulness del programa MBSR per reducció de l’estrès a l’Institut esMindfulness 

També s’ha format en el Programa MBPM Mindfulness per a la salut i la compassió a través de Respira Vida Breathworks, entitat que dirigeix Vidyamala Burch i actualment s’està especialitzant en adiccions. Des de 2016 imparteix xerrades, tallers i cursos sobre Mindfulness adreçats a docents i professionals de diferents àmbits.  

Montse Segarra. Mestra i logopeda. Màster en Educació i noves tecnologies per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya). Especialista en programes d’estimulació auditiva per a infants amb sordeses. Acompanya a infants, famílies i docents en la descoberta i millora de les habilitats comunicatives i expressives. Formadora i coautora de llibres de text, de divulgació i materials educatius.

Formació en Mindfulness: programa MBSR per a la reducció de l’estrès. Mindfulness per al desenvolupament personal I i II i Curs de Mindfulness i Compassió .  S’ha format en el Programa TREVA dirigit a docents i centres educatius per desenvolupar les competèncias de la Relaxació, Meditació i Mindfulness. Recentment també ha estat acreditada per la Dra. Amy Saltzman en el programa A Still Quiet Place per acompanyar nens i adolescents a sostenir i millorar l’estrès i les emocions difícils. 

Les tres: la Rosa, la Montse i l’Àngels hem començat juntes  l’aventura de portar Mindfulness a diferents entorns i àmbits a partir d’un projecte que ens il.lusiona i encoratja molt. Fet amb el cor: www.mindfulnessivida.cat

Preu

Hi ha diferents preus segons el moment en el que facis l’inscripció:

 • 220 Euros si vens en parella i us inscriviu a l’hora
 • 225 Euros si t’inscrius abans del 5 d’octubre
 • 250 Euros si t’inscrius a partir del 6 d’octubre

En qualsevol cas, cal fer l’ingrés de 50 Euros per reservar plaça.

Les places són limitades i segons ordre d'inscripció

Testimonis

Aquests són els testimonis de dues de les persones que van participar en el Retir de Juny:

A mi me ha servido sobretodo para bajar revoluciones!!!! Lo noto mucho, el nivel de estres ha bajado de forma considerable, a ver lo que dura….e intento vivir el aquí y el ahora, estoy más consciente del momento y sobretodo lo disfruto más. Por todo ello, muchísimas gracias!!!!!!!!

A mi me ha servido para parar y reflexionar en mi ritmo diario, y volverme a encontrar con el yoga, que hacia tiempo que lo tenia olvidado, y también volver a meditar.

Inscripció

Et pots inscriure ara mateix si vols clicant el botó de més avall. De seguida ens posarem en contacte amb tu per a confirmar-te la plaça i indicar-te quins passos has de seguir per a realitzar el pagament. A partir d’aquí, et mantindrem al dia de tots els detalls.